تاریخچه شرکت
«شرکت مهندسی معمارخانۀ باغ شهر» از سال 1388 با شناسۀ ملی 10260549864 با هدف فعالیت در زمینۀ طراحی و اجرای ساختمان و نظارت بر فرایند انجام آن و همچنین انجام پروژههای تحقیقاتی فعالیت خود را آغاز کرد.
در سال 1392، این شرکت در قالب شخصیت حقیقی، موفق به دریافت مجوز انتشارات معمارخانۀ باغ شهر (باغ نظر سابق) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گردید. چاپ چندین جلد کتاب تخصصی و غیرتخصصی در خلال سالهای گذشته و دریافت لوحها و جوایز فراوان همچون «جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران»، «جایزة کتاب سال استان یزد»، «جایزة کتاب سال اصفهان»، «جایزة جشنوارۀ ملی کتاب سال دانشجویی» و «ناشر برگزیده» از زمره دستاوردهای این انتشارات است.
در سال 1399 نیز این شرکت برای دریافت مجوز چاپ دیجیتال اقدام کرد و در سال 1400 موفق شد مجوزهای لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و درنهایت، پروانۀ کسب را در قالب شخصیت حقوقی از اتحادیۀ چاپخانهداران دریافت کند.
علاوه بر این، در سال 1398 با اخذ مجوز پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مرکز پژوهشی معمارخانۀ باغ شهر با دو گروه "هنر و معماری" و "حفاظت و مرمت" تاسیس شد و در سال 1400 موفق به دریافت مجوز قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گردید. این مرکز در چند ماه آتی با اضافه نمودن گروه "صنایع دستی و گردشگری" و طی مراحل قانونی لازم، به پژوهشکدۀ تحقیقاتی تبدیل خواهد شد.
در حال حاضر، این مرکز با توجه به دستاوردهای بسیار خوب خود در بازۀ زمانی بسیار کوتاه از زمان تأسیس و همچنین برقراری ارتباط کاری مناسب با اشخاص حقیقی و حقوقی، علاوه بر داشتن امکان اخذ مجوزهای لازم از کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی برای انتشار کتابهای مختلف و همچنین ارائة خدماتی همچون صفحهآرایی و دیگر امور گرافیکی لازم، قادر به چاپ سفارشهای مختلف با کیفیت مطلوب است. طراحی و اجرای ساختمان هایی با کاربری های مختلف و نظارت بر فرایند انجام آن، مرمت بناهای تاریخی و همچنین انجام کلیۀ پژوهش های معماری، شهرسازی، مرمت، صنایع دستی، گردشگری و سایر پژوهش های مرتبط نیز از دیگر فعالیتهای اصلی این شرکت است.
در ادامه به دلایل و ضرورت های تشکیل این مرکز پژوهشی در شهر اصفهان و همچنین اهداف مد نظر این مرکز اشاره خواهد شد.
- دلایل و ضرورت های تشکیل "مرکز پژوهشی معمارخانۀ باغ شهر" در شهر اصفهان
به دلیل کمبودهای فراوان در حوزۀ پژوهش و همچنین عدم توجه به مسئلۀ بسیار مهم ارتباط مبحث پژوهش با مبحث اجرا، ایجاد مراکز پژوهشی با دو هدف پژوهش و کاربست این دستاوردها در حوزۀ اجرا از زمره ضروریات و واجبات بسیار مهمی است که می بایست مورد توجه و عنایت ویژه مسئولان و مدیران قرار گیرد.
در ادامه به هفت مورد مهم از میان صدها موردی که می توان ذکر نمود، اشاره می شود. این موارد عبارتند از:
1- کمبود فضاهای تحقیقاتی در خصوص مقوله های مرتبط با هنر، به ویژه مقوله های معماری، شهرسازی و مرمت در کشور ایران
2- جایگاه اعلای ایران در مقوله های مرتبط با هنر و بالعکس عدم معرفی صحیح و علمی آن به سایر کشورها
3- عدم آشنایی و آگاهی محققانِ مرتبط با مقوله های هنر با دانش روز معماری و شهرسازی و همچنین حفاظت و مرمت، و تلاش در راستای توسعه و ترویج این آگاهی
4- تلاش در راستای کاربست دانش روز مرتبط با مقوله های هنر جهت حفاظت از نمونه های موجود، و در نهایت خلق نمونه های جدید با توجه به جایگاه و منزلت نمونه های پیشین
5- تلاش در راستای ساماندهی خیل عظیم دانشجویان این مقوله (به ویژه معماری) جهت دستیابی به اهداف فوق الذکر
6- ضرورت تاسیس این پژوهشکده در شهر اصفهان به عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی جهان که مهد هنر و تمدنی بسیار ارزشمند می باشد و القابی همچون پایتخت فرهنگی جهان اسلام و شهر خلاق جهانی صنایع دستی را به همراه دارد، شهری که دارای اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی است
7- پتانسیل های فراوان شهر اصفهان در زمینه های گردشگری و توریستی که الزام به معرفی علمی و صحیح ارزش های نهفتۀ این شهر در زمینه های مختلف را دو چندان می کند.